• darkblurbg

Als ouder wil je dat jouw kind goed in zijn of haar vel zit. Is jouw kind blij, dan ben jij dat ook. Soepel bewegen moet iets vanzelfsprekends zijn. Is er sprake van lichamelijke klachten door bijvoorbeeld pijnlijke of stijve gewrichten? 

Oosthuizen Manuele Therapie voor kinderen kan helpen.

Ieder kind, iedere situatie is uniek. Daarom luisteren we goed naar het probleem. Met een lach de deur uit, daar gaan we voor.

Manuele therapie is een methode om pijnlijke en stijve gewrichten te herstellen. Het is een subspecialisatie van de fysiotherapie, waarbij de focus ligt op gewrichten. Wij zijn gespecialiseerd in de gewrichten van baby’s en kinderen. Soms gaat het om relatief duidelijke signalen zoals hoofd-, nek- of schouderklachten of pijn tijdens het sporten.

Veel voorkomende symptomen zijn:

  • baby’s met een voorkeurshouding,
  • baby's die veel overstrekken,
  • baby’s die onrustig slapen en vaak huilend wakker worden in de nacht,
  • baby’s die huilen bij het aan- en uitkleden,
  • kinderen met stijve gewrichten,
  • klachten bij het sporten,
  • kinderen met hoofdpijn, nekpijn of een matige motorische ontwikkeling.

Maar het kan ook zijn dat de oorzaak niet meteen duidelijk is. Denk aan slecht slapen, concentratieproblemen of driftbuien. Herken je een van de volgende klachten? Neem dan contact met ons op. Waarschijnlijk kunnen we je helpen.

Om te achterhalen waar de problemen ontstaan, voeren we eerst een gesprek. Hierin proberen we het probleem duidelijk te krijgen met gerichte vragen. Vervolgens doen we onderzoek. Vinden we een stoornis in de gewrichten? Dan wordt dit in overleg behandeld. De behandeling is vaak kortdurend. Meestal hebben we aan 3 of 4 behandelingen genoeg. We gebruiken zachte manueel therapeutische technieken. De gewrichten worden rustig gemobiliseerd om zo de functiestoornis te herstellen. 

Voor iedere klacht biedt onze praktijk een optimale behandeling. In samenwerking met andere disciplines, waaronder kinderfysiotherapeuten en consultatiebureaus komt Oosthuizen manuele therapie tot een optimaal behandelplan.

De kindermanuele behandelmethode staat los van de behandeling van zuigelingen en kinderen door chiropractoren, osteopaten, craniosacraaltherapeuten en andere complementair werkende zorgsoorten. Wij zijn als kindermanueel therapeuten BIG geregistreerd èn staan in het kwaliteitsregister van het KNGF.

Ook staan we als kindermanueel therapeut geregistreerd bij het EWMM door voortdurende na- en bijscholing. Alleen zo kan de kwaliteit van de behandelingen worden gegarandeerd. En alleen zo blijft het voor ouders duidelijk waar hun kind veilig en deskundig kan worden behandeld. Dit is mogelijk dankzij jarenlange zorgvuldige registratie en onderzoek. Voor meer cijfers over behandelingen en onderzoek verwijzen we u naar de website van het EWMM.

Oosthuizen manuele therapie voor kinderen gelooft in de kracht van samenwerken en maakt gebruik van een goed netwerk.

De praktijk heeft een goede samenwerking opgebouwd met Fysie op Kids, Kinderfysio Flink, SKS Kinderfysiotherapie en de kinderfysiotherapeut van Tri Fysio

Ook hebben we goede ervaringen met kindercoachingpraktijk Niños

Bekijk vergoedingen

 


Contact opnemen

Bezoekadres

Oosthuizen Manuele Therapie voor kinderen
Kruisakkers 41a, 9468 BG Annen

Telefoon

0592 200017
Bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur

Werkdagen

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Email

info@manueletherapievoorkinderen.nl