• darkblurbg
Onze praktijk is gespecialiseerd in klachten aan het bewegingsapparaat. Vanuit een professionele kijk wordt er gekeken en geluisterd naar jouw verhaal. Ieder verhaal is uniek en zo behandelen we ook elke klacht. Door deze manier van onderzoeken en behandelen is de behandeling geen verzameling van starre technieken. Maar zoeken we samen naar een optimale, passende behandeling. 
Achtergrond manuele therapie
Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich verder heeft gespecialiseerd in het behandelen van gewrichten.
Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandeld zijn: nek- en schouderklachten, hoofdpijn, lage rugklachten.

Binnen de manuele therapie zijn er verschillende opleidingen waardoor de visie en behandeltechnieken onderling kunnen verschillen.

In onze praktijk wordt o.a. volgens het Maitland Concept en het MulliganConcept gewerkt.

Het Maitland Concept kenmerkt zich door een patiënt gerichte behandeling. Hierbij wordt er nadruk gelegd op wat de patiënt vertelt over zijn klachten. Elke patiënt wordt individueel beoordeeld en voor elke patiënt wordt een behandelplan gemaakt passend bij zijn klachten. Door deze klinische benadering wordt de theorie niet los gelaten, maar zijn de symptomen bij de patiënt uitgangspunt voor de behandeling. Ook zijn de Maitland technieken zachte mobilisatie technieken i.p.v. harde manipulaties, omdat dit een langer effect geeft.

Het Mulligan Concept staat voor mobiliseren met bewegen. Er wordt gekeken naar de bewegingsbeperking en deze wordt behandeld door een pijnvrije manier van mobiliseren met actief bewegen. Als de behandeling geïndiceerd is (niet elke klacht komt in aanmerking voor deze methode), is er na de behandeling vaak direct resultaat met een blijvende verbeterde gewrichtsfunctie.   

De therapeuten staan ingeschreven in het BIG register en in het Centraal Kwaliteits Register. Door bijscholing blijven we onszelf ontwikkelen en op de hoogte van nieuwe inzichten/behandelmethoden.
Je bent bij ons welkom zonder doorverwijzing. En waar nodig werken we samen met andere disciplines om zo tot een optimaal behandelplan te komen.

Contact opnemen

Bezoekadres

Oosthuizen Manuele Therapie voor kinderen
Kruisakkers 41a, 9468 BG Annen

Telefoon

0592 200017
Bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur

Werkdagen

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Email

info@manueletherapievoorkinderen.nl